Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Staartsstuk Vraagje
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Maurice op 04-04-08 16:35 | E-mail: mgeraads(at)hotmail.com
Allereerst super om hier te bestellen, gister op de post gegaan, vandaag bestelling binnen.Maar nu zit ik met het motorhuis wat bij het staartstuk zit, ik krijg hem niet in elkaar. Zou je prive even korte uitleg kunnen geven aub.Groetjes, MauriceModelraketten.nl: plaatje toegevoegd.


Staartstuk
Re: Staartstuk | Reactie van: Modelraketten.nl op 05-04-08 11:15 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Maurice, als je het goed vind zet ik het hier even neer: Bij het staartstuk zitten twee kunststof centreerringen. De ene heeft een iets kleinere diameter dan de andere. Die met de kleine diameter noemen we even 'K'. Die met de grote diameter noemen we even 'G'. Op centreerring K zit ook een uitstekend lipje. Dit deel K komt bovenin je staartstuk. Je kunt hem met het lipje naar beneden wijzend tot helemaal bovenin schuiven(naar de plek waar ook je rompbuis komt te zitten). Je motorhuis komt over de ronde uitstekende ring gelijmd die in het midden van K zit(steekt ook naar beneden uit, net als het lipje). 'G' komt onderaan te zitten. Met het dichte deel naar boven toe. Je kunt 'G' als het ware om de motorbuis heen schuiven. In 'G' zit ook een gleufje. Deze is voor het plaatsen van de bijgeleverde motorhaak. De motorhaak moet zo geplaatst worden dat deze ongeveer een cm uitsteekt aan de onderzijde. De bovenkant van de motorhaak heeft ook een gebogen haakje. Deze moet je door de motorbuis heen steken. Snijdt hiervoor een klein gleufje op de goede locatie in de motorbuis(dit is dus ongeveen een cm vanaf de bovenkant van de motorbuis, net onder 'K'). Als je de motorhaak geplaatst hebt, dan moet je deze nog fixeren ergens in het midden van de motorbuis met enkele lagen tape, of stroken met lijnm ingesmeerd papier. Het moet dusdanig zitten dat je de motorhaak met je vinger genoeg naar buiten kunt buigen om een motor te plaatsen.
***
Zet eerst je motorhuis met centreerringen en motorhaak in elkaar. maak alles goed pas en controleer het goed. Lijm vervolgens de onderdelen vast. Bij voorkeur epoxy (5 minuten) gebruiken.
Daarna het staartstuk van binnen (bovenin) insmeren met een ruime hoeveelheid epoxy. Motorhuis voor de helft in het staartstuk schuiven. Dan onderin epoxy aanbrengen en motorhuis doorschuiven tot hij op zijn plaats zit.
***
Ik heb een foto bijgevoegd. Daarop kun je het ook nog eens zien. Let wel op: hier ligt het motorhuis met de centreerringen verkeerd om. De centreerring met het lipje moet dus bovenin komen te zitten(het past ook niet anders).
Op de <Modelbasics> pagina bij <6: Het motorhuis> vind je nog enkele voorbeelden van motorhuizen.
***
Mocht je er niet uitkomen, dan hoor ik het graag.
Groet en succes!
.. | Reactie van: Maurice op 05-04-08 23:45 | E-mail: mgeraads(at)hotmail.com
Hartelijk bedankt, het motorhuis is in elkaar. Morgen alles in elkaar lijmen en dan hopelijk komend weekend lanceren...

Groetjes, en nogmaals bedankt!
Re: Staartstuk | Reactie van: Modelraketten.nl op 06-04-08 10:55 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Maurice, graag gedaan. Succes met lanceren!

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.