Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Water Rocket Aqua Star
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Modelraketten.NL op 25-04-16 19:53 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Goedemorgen meneer Van Til,Enige tijd geleden kocht ik bij u een Water Rocket Aqua Star, en afgelopen vrijdag was het zo ver: de eerste lancering, samen met mijn kleinzoon van 5 jaar.Een doorslaand succes! Het is een prima set, ook om samen met kleine kinderen de eerste stappen te zetten op het rakettenpad. Zeker ook omdat de ontkoppeling met de meegeleverde bowden kabel heel veilig op afstand kan gebeuren.

Echter twee opmerkingen: het bijgeleverde plakband om de neuskegel te bevestigen is te smal voor een goede fixatie, omdat de neuskegel nogal een dikke wand heeft. Zelf heb ik wat breder isolatieband gekocht en dat ging een stuk beter.Een ander probleem is vervelender: de bevestiging van de huls (waar de staartvinnen aan worden geschoven) op de wateraansluit-adapter is (te) zwak. Ook als deze correct wordt bevestigd, dus met een duidelijk hoorbare en zichtbare klik, dan nog kan de huls met de vinnen nog vrij gemakkelijk heen en weer worden bewogen. Na twee lanceringen bleek de bevestiging inderdaad niet echt solide, zodat ik deze met wat strookjes plakband in de lengterichting van de PET fles nog wat verstevigd heb.
Helaas raakte de raket bij de derde lancering enigszins uit de richting door de wind, waardoor de raket in een sloot belandde. De raket/fles bleef drijven, maar de huls met de staartvinnen had losgelaten en zonk naar de bodem van de sloot. Jammer genoeg, zeker ook voor mijn kleinzoon, dus einde oefening.Misschien is het dus handig om andere mensen die bij u een dergelijke, op zich dus zeer goede, set bestellen erop te wijzen dat de neuskegel beter met breder isolatieband kan worden bevestigd, en dat met name de huls met de staartvinnen goed extra moet worden worden vastgezet met goede tape.Vraag: is de huls met de staartvinnen los leverbaar? Want ik vind het nogal prijzig om daar weer een hele nieuwe Water Rocket Aqua Star set voor te moeten kopen. Alvast bedankt, mede namens mijn kleinzoon!Met vriendelijke groet,Jan van Cappellen

Amersfoort
Re: Water Rocket Aqua Star | Reactie van: Modelraketten.NL op 25-04-16 19:55 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Dank voor je verhaal.
Jammer dat een deel verloren is gegaan, maar ik zou in de sloot gestapt zijn, hahaha
***
Voor het vasttapen kun je dat, denk ik, het beste in drie of meer stappen doen:
1. Eerst tape om de neuskegel
2. Dan tape om de fles
3. Dan één of meer lagen over beide en de naad.
***
Er is een Aquastar reserve raket.
Zie de WebShop bij de waterraketten.
***
Prettige dag gewenst,

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.