Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Profielwerkstuk
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Roan op 15-10-13 13:48 | E-mail: roanwulp@hotmail.com
Beste,

Als profielwerkstuk maken wij een modelraket. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen die ons tips/hulp kunnen bieden bij het bouwen van een modelraket. Verder hadden wij de vraag of het bouwen van een modelraket beter is dan een zelfgemaakte raket. Zo ja, welk model is dan het beste/leukste,het meest uitdagende om te maken?

Alvast bedankt!

Mvg,

Roan & Janick
Re: PWS | Reactie van: Modelraketten.NL op 15-10-13 14:53 | E-mail: info(at)@modelraketten.nl
Ja, de bouw van een modelraket is beter dan de bouw van een eigen gemaakte raket. Tenminste als je daarmee bedoeld: Zelf met brandstof prutsen.
Simpelweg omdat de verkrijgbare modelraket motoren veilig in gebruik zijn. Daar zijn ze ook voor gemaakt: Om te voorkomen dat mensen met onvoldoende kennis gaan experimenteren met eigen brandstof. Niet Doen!
***
Een mooi model om mee te beginnen is bijvoorbeeld een Alpha, Freedom, Skybird, Big Chief, Razor en zo zijn er nog wel een paar te noemen.
Wil je iets groter? Dan is een US Army Patriot, een Centuri of een Cosmic Explorer een aanrader.
***
TIP: LEES de gebruiksaanwijzing eerst goed door, zodat je de onderdelen, maar ook de bouwvolgorde leert kennen.
***
TIP: Pas alles eerst zoveel mogelijk, zonder lijm te gebruiken. Sommige onderdelen kun je misschien nog wat schuren, zodat het beter past. Als je eenmaal lijm hebt aangebracht en het past niet goed, of het schuift niet goed, dan heb je een probleem. Voorkom dat: Eerst passen!
***
TIP: Lees documentatie op de site. Bijvoorbeeld bij 'Downloads' of 'Modelbasics'. Dan krijg je meer inzicht in hoe alles werkt.
***
***
Het meest uitdagend is natuurlijk een wat moeilijker model. Je kunt dan kiezen voor modellen in de rubriek 'Gevorderden'. De Harpoon AGM of een Laser-X zijn wel iets lastiger te bouwen (meer onderdelen). Maar er zijn ook nog modellen die veel meer bouwhandigheid vragen: Landviper, Mars Lander, Saturnus-1B, Saturnus-V. Die raad ik echter niet aan voor een beginner op dit gebied.

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.