Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Mijn eerste lanceerdag. JdM
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Joop de Man op 18-05-13 17:58 | E-mail: joop.de.man(at)chello.nl
Afgelopen week heb ik bij Modelraketten.NL een Alpha III besteld en ontvangen (lekker snel).Die was natuurlijk vandaag, 18 mei, vliegklaar. Helaas ging de lanceerdag in Almere niet door, maar... hier bij Ede hebben we ruimte genoeg en het weer was best redelijk.Na de lanceerbasis opgesteld te hebben was het moment daar: mijn eerste lancering van een modelraket.

Alles klopte vanaf het begin. Geweldig, wat een ervaring! Twee zeer geslaagde lanceringen met een A-8 motor. Vanwege de toch zeer aanwezige wind vond ik het niet verantwoord om ook een C6-7 motor te proberen. Ik hoop dat ik dat zeer binnenkort kan doen.Bedankt KJ voor je adviezen en tips.


Ik heb er een geweldige hobby bij!
Mijn eerste lanceerdag vervolg | Reactie van: Joop de Man op 19-05-13 12:16 | E-mail: joop.de.man(at)chello.nl
Vanmiddag (nog steeds 18 mei, zie deel 1) viel de wind weg en ik wilde toch heel graag mijn Alpha III met een C6-7 motor proberen. Daarom de ruimte opgezocht van de Ginkels heide. De lanceringen verliepen weer prima en wat een power hebben die dingen. De wolkenbasis was blijkbaar lager dan de uiteindelijke hoogte van de Alpha: hij verdween iedere vlucht in de wolken om er na verloop van tijd weer uit te komen. Jammer dat bij de laatste 2 vluchten de chuut niet nar buiten kwam. Wordt vervolgd.
***
Joop.
Ginkelse Heide | Reactie van: Cor Wolters op 22-05-13 20:24 | E-mail: corwolters488@hotmail.com
Beste Joop, ik las je belevingen op het gebied van bouwen en lanceren van modelraketten. Leuk! Ik woon in dezelfde gemeente, maar ik lanceer alleen in Almere. Ik keek even verbaasd op, toen je aangaf, dat je op de Ginkelse heide lanceerde. Het is nl. beschermd gebied en je kunt een boete krijgen, als je van de paden gaat. Heide is ook nog eens brandbaar. Lees nog eens de veiligheidsregels op de handleiding van je model. Ik hoop je zeker eens te ontmoeten op een van de lanceerdagen. Veel succes met je interessante hobby. Groet van Cor.
Ginkelse Heide | Reactie van: Joop de Man op 23-05-13 10:24 | E-mail: joop.de.man(at)chello.nl
Beste Cor,
Natuurlijk heb ik de veiligheidsregels gelezen. Echter.. ik ben ook modelbouwer/vlieger en lid van de ELC (Edese Luchtvaart Club). Wij hebben midden op de Ginkel een modelvliegveld en na overleg met de medevliegers aldaar heb ik toen mijn Alpha gelanceerd. Naar mijn idee dus niets illegaals :-)
Groeten, Joop
Re: Ginkelse | Reactie van: Modelraketten.NL op 23-05-13 10:38 | E-mail: info@modelraketten.nl
Prima geregeld Joop!
Re: Ginkelse Heide | Reactie van: Joop de Man op 23-05-13 12:38 | E-mail: joop.de.man(at)chello.nl
Dank je wel Klaas-Jan. Hopelijk tot ziens op 8 juni. Groeten,
Joop

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.