Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Modellen-shop:
D-motor ombouw Space Shuttle
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Modelraketten.NL op 28-02-06 15:43 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Om de Space Shuttle, één van de modellen in de shop van Modelraketten.NL, meer power te geven is er een tekening voor het ombouwen van het model van een C naar een D-motor gemaakt. De tekening is gratis te downloaden.Klik hier voor het downloaden van de ombouwtekening
D-motor ombouw - TIPS | Reactie van: Modelraketten.NL op 08-04-11 10:32 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
De bijgevoegde tekening voor ombouw naar D motor spreekt van een 24mm D-motorhuis. Hiervoor kun je ook een D7 motorhuis gebruiken(25mm). Zie "Diversen-Motorhuis D7".
***
De drukring bovenin je D7 motorhuis gebruik je om de meegeleverde en om te bouwen bestaande motorbuis in vast te lijmen. Hier bovenop dien je een flinke lijmrand te leggen zodat de verbinding flink stevig wordt. Zie tekening "Extra lijmrand van epoxy".
***
De twee extra centreerringen die gebruikt worden in de tekening(32mm) kun je zelf maken of je kunt centreerringen gebruiken die in de webshop aanwezig zijn. Zie "Centreerring 25-32,5. 2stuks". Deze centreerringen moet je inwendig iets opruimen, zodat het 25mm motorhuis past.
***
Je zou ook gebruik kunnen maken van de onderste groene centreerring die je van je motorhuis hebt afgesneden om de ombouw mogelijk te maken. Deze dien je dan ook op maat te maken(uithollen).
***
Modelraketten.NL
D-motor ombouw - TIPS | Reactie van: Modelraketten.NL op 08-04-11 10:49 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
* Gebruik voor alle lijmverbindingen bij voorkeur epoxy-lijm(5minuten)
* Vergeet niet de extra lijmrand aan te brengen van het oude op het nieuwe deel van het motorhuis. Deze zorgt voor extra stevigheid.
* De uitstootlading van de grotere motor, moet via een kleinere buis dan gebruikelijk naar buiten komen. De "vuurbelasting" onderin de 18mm motorbuis is dus behoorlijk groot. Breng hier wat extra bescherming aan. Dit kan in de vorm van extra epoxy dat aan de binnenkant van die buis wordt gesmeerd(voordat je de delen aan elkaar lijmt, anders kom je er niet meer goed bij). Een andere mogelijkheid is om hier een aantal strips zelfklevende aluminiumfolie in aan te brengen(deze folie wordt o.a. gebruikt voor reparatie aan auto-uitlaten of voor het afplakken van naden van reflecterend isolatiemateriaal).
* Binnenin de Shuttle is een kartonnen buis gelijmd, waarin de motorhouder glijdt. De voorzijde van de buis is onbeschermd piepschuim(kijk even in je model). Piepschuim en vuur van de uitdrijflading gaan niet echt goed samen. Al na een paar lanceringen smelten hierin gaten doordat vonken van de uitdrijflading tegen het piepschuim slaan. Dat is natuurlijk zonde van je model. Je kunt dit voorkomen en de levensduur flink verlengen door een dunne kartonnen schijf tegen het piepschuim te lijmen. Je kunt ook aluminiumfolie(eventueel zelfklevend, op maat geknipt, met wat plakband bovenop een stokje vastgezet, aanbrengen) gebruiken.
* Reinig de kartonnenbuis binnenin de Shuttle voor iedere vlucht goed. De motorhouder moet er gemakkelijk uitgedrukt kunnen worden. Eventueel goed glijbaar maken, na het reinigen, met talkpoeder.
***
Modelraketten.NL

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.