Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Grotere motor beter?
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: KJ op 07-02-06 11:27 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Regelmatig krijg ik de vraag of het verstandig, of het beste is, om de grootste motoren te kiezen. Omdat ze krachtiger zijn.


Het antwoord daarop is: nee.Een grotere motor heeft over het algemeen wel meer kracht, maar is ook zwaarder. Dat hoeft zeker niet in alle gevallen beter te zijn en in sommige gevallen is het zelfs niet verstandig.Een grotere motor, afgezien van het feit of deze in je motorhuis past, zorgt er ook voor dat het zwaartepunt van je model naar beneden gaat(meer gewicht onderin). Dit kan resulteren in (bijna)onstabiliteit van je model. Dat wil je natuurlijk niet. Want in de meeste gevallen levert het schade op aan je zorgvuldig in elkaar geknutselde modelraket. Da's toch jammer dan.Bij modellen zijn over het algemeen aanbevolen motoren aangegeven. Het is verstandig om dan ook daarmee te vliegen.
Daarnaast kun je met een grotere motor wel een grotere hoogte halen, maar je wil je model natuurlijk ook nog terug hebben. Je moet hem dus kunnen blijven volgen in de lucht tijdens zijn vlucht. Dat is zelfs een vereiste. Ook in dat opzicht is het dus niet altijd verstandig om de grootste motor te kiezen.Verder geldt altijd: bouw zo licht mogelijk, dan kun je een lichtere, lees goedkopere, motor gebruiken met hetzelfde resultaat.


Groet, KJ :-)
Raket 150gram en 70 cm lang. | Reactie van: Tim Polderman op 15-06-06 14:57 | E-mail: tim13724(at)chello.nl
Beste Klaas jan,
Ik heb een raket gemaakt van 70 cm lang en 150 gram met een B motertje erin moet ik er een B motertje erin laten of moet ik een C moter kopen om hem af te schieten.
Alvast bedankt
Groetjes Tim Pollemans
Re: raket | Reactie van: Modelraketten.NL op 15-06-06 15:54 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Tim, een C-motor lijkt me verstandiger. Het gewicht van je motor komt ook nog bij je model en dan zou deze 170 gr. zijn. Wat is de diameter van je model? Want dat is ook erg belangrijk voor de te behalen snelheid en hoogte. Groetjes, KJ :-)
Re-2: raket | Reactie van: Modelraketten.NL op 15-06-06 15:57 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Tim, op de DRRA website kun je trouwens berekenen wat je model doet met een bepaalde motor. Het online programma heet HOSIMP en vind je op de 'Hoe&Wat-2/Berekeningen'-pagina. Groetjes, KJ :-)

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.