Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Rookpatronen - sidepods?
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Modelraketten.NL op 11-01-12 12:25 | E-mail: info(at)modelraketten(punt)nl
Goedenmiddag ik heb bij u (onderanderen) rook patronen, de S65 besteld. Deze wil ik bezijden aan de rompbuis van een raket monteren. Ik heb begrepen dat je daarvoor side pods nodig hebt.

Heeft u deze ook?

En deze patronen kunnen doormiddel van een stroomdraad ontstoken worden. Hoe gaat dat?


Alvast bedankt

Vrgr.

Fred Nievaart***Hallo Fred,Je kunt allerlei rompbuizen als side pods gebruiken. Vooral de wat kleinere 13, 15, 18 en 20 mm zijn geschikt.Echter heb je met de rookpatronen een toegevoegd probleem: de rookpatroon brandt/smeult op, inclusief zijn plastic omhulsel. Daar wordt een papieren rompbuis/side pod niet vrolijk van.Een mogelijkheid is om een 20mm rompbuis te gebruiken. Deze is wat groter in diameter dan de patroon. De binnenkant van de rompbuis, het stukje waar de patroon komt te zitten, kun je bekleden met zilver-papier/-tape. De patroon kun je ook omwikkelen met enkele lagen zilver-papier/-tape. Dat isoleert de boel aardig. Of dat afdoende is zul je moeten testen.

Het kan handig zijn om een groot deel van de patroon wat uit te laten steken naar achteren. Dan heb je minder last van het probleem en voor kortere duur.Een andere mogelijkheid is om de patroon aan zijn onderzijde(de dichte kant van plastic), vast te zetten/lijmen(epoxy),
op een metalen steuntje(een rond plaatje op een boutje o.i.d.), die net iets in je pod zit(vastschroeven). Het grootste deel steekt dan uit en geeft dan minder last met de hitte. Dat plaatje kun je met epoxy vastlijmen. Het geheel kun je dan in en uit-schroeven met enkele omwentelingen(vast genoeg om uitvallen te voorkomen).
Je zult hier wat mee dienen te experimenteren.Het ontbranden kan met een elektrische ontbrander, die je aanbrengt op het mengsel van de rookpatroon.

Vastzetten met tape, dat smeult vanzelf weg.Ik hoop dat ik je zo heb kunnen helpen.Met vriendelijke groet,Klaas-Jan van Til

Modelraketten.NL***Hoi Klaas- Jan,

Bedankt voor je reaktie, ik ga er zeker gebruik van maken.

vrgr.

Fred
Er zijn nog geen reacties toegevoegd

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.