Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Modellen-shop:
adapter bij High-Q
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Herman op 24-10-11 20:52 | E-mail: modelraketATpaveway.xs4all.nl
Kan iemand mij vertellen of de High-Q van Advanced Rocketry zowel met 24 als 29 mm motoren kan vliegen of dat de adapter vastgelijmd moet worden en je daardoor alleen 24 of 29 kan gebruiken. Ik ben nog redelijk nieuw wat modelrakketen betreft, dus 29 zal nog wel even duren, maar 24 zal gebruikt gaan worden als het voorjaar eenmaal aangebroken is en als deze raket beide kan gebruiken geeft dat meer mogelijkheden.

Ik vraag me ook af of de High-Q aan te passen is zodat je er een payload bay bij krijgt. Misschien dat dat het model daardoor te zwak wordt ?

Groeten,
Herman.
Re: High-Q | Reactie van: Modelraketten.nL op 24-10-11 21:23 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Hallo Herman,
Het 29mm motorhuis wordt ingebouwd. In de infopagina van het model staat het volgende: <Ook is een 24mm motorhuis adapter bijgesloten zodat je 24mm motoren
kunt gebruiken(D of E)>
D.m.v. een adapter(motorhuis met centreerringen die in de 29mm motorbuis past) kun je dan de 24mm motoren gebruiken. Je kunt dus met beide vliegen.
Het bovenste gedeelte van de rompbuis, of zelfs de neuskegel, zou je aan kunnen passen, zodat je een laadruimte krijgt. Het model is er lang genoeg voor.
Je maakt dan een scheiding(voor de parachutering), iets lager in je rompbuis. Uiteraard dien je de onderkant van het bovenste gedeelte dicht te maken met een ronde schijf dik karton of balsahout, zodat er een laadruimte ontstaat. De neuskegel zet je vast met wat tape, zodat je deze los kunt halen en bij de laadruimte kunt.
Groet,
Klaas-Jan - Modelraketten.NL

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.