Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Raket PWS
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Rick v/d Bovenkamp op 05-10-11 11:44 | E-mail: jojoj@live.nl
Beste Meneer/Mevrouw,

Wij willen voor ons pws de beste brandstof voor een raket zoeken. Wij vragen ons af wat we allemaal nodig hebben en rekening houdend met het budget moet het ook zo goedkoop mogelijk zijn. Ook willen wij graag weten hoe wij de motor zo aan moeten passen dat onze eigen brandstof erin kan. Kunnen de raketten trouwens meerdere keren gebruikt worden?

Mvg,
Rick v/d Bovenkamp
Re: Raket PWS | Reactie van: Modelraketten.NL op 05-10-11 19:18 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Hallo Rick, Om met je laatste vraag te beginnen: Ja, modelraketten kunnen meerdere keren gebruikt worden. Modelraketten maken gebruik van vaste brandstof motoren. Die motoren worden kant en klaar geleverd en je hoeft er dus niets aan te doen. Dat maakt deze hobby ook zo veilig. Je hoeft dus niet zelf met (eventueel gevaarlijke) brandstoffen te experimenteren. Zelf brandstoffen in een motor stoppen en ermee experimenteren is dus eigenlijk uit den boze(het mag wettelijk ook niet). Er zijn natuurlijk wel allerlei andere experimenten mogelijk met modelraketten: hoogte metingen, hetzij manueel(driehoeksmeting en wat rekenen, of met een (electronische)hoogtemeter); invloed van wrijving op (de hoogte van) een model(ruw/glad afgewerkt); invloed verschillende neuskegels; invloed verschillende vinvormen; vluchten opnemen met digitale video recorder(Mini DV) vanaf je model, wat komt daar bij kijken; modelraketten met een payload(nuttige lading); etc. ***
Ik zou dus zeggen: laat het idee van zelf met brandstoffen experimenteren varen en kies een ander experiment. Als je dan een gevorderde rakettenbouwer bent, kun je altijd je brandstoffen experiment nog oppakken.
***
Modelraketten.NL

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.