Contact

Modelraketten.NL Forum
Onderwerpen     Onderwerp Toevoegen
Algemeen:
Vervoer/opslag modellen?
Eerste onderwerp Vorig onderwerp
Volgend onderwerp Laatste onderwerp
Geplaatst door: Marco op 27-06-10 20:18 | E-mail: marco.frissen(at)me.com
Als nieuweling in deze leuke hobby ben ik druk aan het bouwen geslagen. Echter, een vraag die bij me opkwam is hoe je nu alles het beste vervoert/opslaat?
Okay, klein materiaal is relatief duidelijk, kisten of koffertjes, maar de raketten? Bouwen jullie kisten hiervoor of worden ze gewoon "los" meegenomen/vervoerd?
Vervoer/opslag modellen | Reactie van: Modelraketten.NL op 29-06-10 13:40 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Beste Marco, Meestal worden de modellen in dozen geplaatst, of gewoon op de achterbank van je auto. Maar, los vervoer staat bijna garant voor beschadiging. Het is toch kwetsbaar spul. Je kunt dus het beste een goede stevige doos nemen en daar eventueel met karton van andere dozen steuntjes in aanbrengen waar je je modellen op kunt leggen. die steuntjes kun je goed maken door een halve cirkel(je buisdiameter) uit te snijden uit een stuk karton en deze op de bodem van je doos vast te plakken. Voor elk model twee steuntjes werkt prima. Je legt je model dan in die halve uitgesneden cirkel. Je kunt ook nog bubbeltjesplastic o.i.d. gebruiken om de modellen in te wikkelen.
***
Voor het opslaan thuis ligt het eraan wat je wilt: wegzetten in een doos-->gebruik dan de boven genoemde opslagdoos. Wil je de modellen zien/tentoonstellen: dan kun je van oude gebruikte motoren goede modelstandaards maken. Lijm daartoe de kopse kant van een motor op een plankje(rechtop) en je kunt je model daar bovenop schuiven.
***
MvG. Klaas-Jan van Til, Modelraketten.NL

Naar boven
 
Voeg je reactie toe
Uw naam: (max. 30 tekens) *
E-mail: (max. 30 tekens) *
Titel: (max. 30 tekens) *
* = Verplichte velden
Tip: Schrijf bij ‹E-mail› de "@" als "(at)"

Bericht: (HTML niet toegestaan, geen quotes ( ' , " ) gebruiken)


Lees je tekst vóór het toevoegen nog even goed door!
Breng, zo nodig, wijzigingen aan vóórdat je op onderstaande knop klikt.