Contact

Blog

Blog 4, 27-Sep-2016
Modelraketten.NL

--> Blog Overzicht <--


Inrichten vitrine modelraketten Aviodrome

Afgelopen dinsdag bezig geweest met het inrichten van een vitrine in het Aviodrome te Lelystad, over de raketmodelbouw hobby.
Deze mogelijkheid werd geboden, nadat we een grote stand bemand hadden op de eerste verdieping op de ruimtevaart afdeling. Deze afdeling is nog steeds in ontwikkeling en langzaam maar zeker is er wat meer te zien over de zo boeiende ruimtevaart.

Onder in de hal, als je binnen komt, langs de balie en dan linksaf, net tegenover en naast de trap naar de ruimtevaart verdieping, vind je tegenwoordig ook een aantal vitrines met ruimtevaart modellen. Daarnaast is er een levensgrote fotowand met, redelijk op schaal, allerlei ruimtevaartuigen. Van V2 tot Saturnus-V en van de eerste Soyuz tot de toekomstige Ariane-6 en de reuzegrote SLS.
Van die SLS(Space Launch System: the most powerful rocket we’ve ever built. Nasa.) gaan we de komende jaren nog mooie dingen meemaken!


Bovenstaande foto toont de nog redelijk lege vitrines.

In een krappe kubieke meter, vind de bezoeker er uitleg over de hobby die wij allen, zo mooi en leuk vinden. Er is te lezen dat je zelf echt raketten kunt bouwen en lanceren. Een illustratief plaatje met dwarsdoorsnede van een modelraket is te zien, met alle onderdelen. De zes vluchtfasen worden weergegeven op een ander plaatje. Ook is er te lezen welke vrijheden en beperkingen we hebben bij het uitvoeren van onze prachtige en veelzijdige hobby. We mogen best aardig onze gang gaan toch? Heel fijn!


In bovenstaande foto een overzicht van de vulwerkzaamheden en de situatie ter plaatse.

De twee rood-witte modellen, die zo gebroederlijk naast elkaar staan, heb ik trouwens weer mee moeten nemen, mocht je ze bij een bezoek maar niet kunnen vinden. Die waren te groot en pasten niet!
Helemaal links, niet zichtbaar op deze foto, is de grote fotowand met raketten te vinden, die in de ruimtevaart gebruikt worden of ooit gebruikt zijn. Daar hebben ze heel wat werk aan gehad heb ik me laten vertellen, om dat op die manier uit te beelden.


Links onderin en een etage erboven zijn nog twee kleine bouwpakketten te bekijken voor beginnende raket modelbouw enthousiasten.

Verder staan er nog twee twee-trappers in de kasten. Een Aztec(rood-wit, rechts, middelste vak) en een Astron-Elliptic-II(links onderin, met gele staartstuk).

Er is ook een vak waar de onderdelen van een modelraket te zien zijn met een bouwtekening(Alpha III). Daarnaast is er een vak waar een aantal (gebruikte) modelraket motoren staan opgesteld, inclusief gemonteerde elektrische ontbrander en lanceerkastje. Je vind er een Estes mini-A en D12-motor, een Klima composiet motor en Aerotech composiet E-motor.Goed... drie uren knippen, plakken, verzetten en vastzetten later, sieren in totaal zestien gebouwde modellen de vitrine, twee bouwpakketten nog in het plastic en een model in onderdelen. Wat, hopelijk verhelderende, plaatjes en uitleg, sieren de achterwand.
Het resultaat zie je hierboven.

Alle modellen zijn afkomstig uit verkrijgbare bouwpakketten, op de US Army Patriot na, die is zelf gebouwd, van 'scratch' zeggen we dan, uit losse onderdelen en met zelfgemaakte water slide decals(stickers).

De modellen zijn afkomstig van J. Kleinnagelvoort en mijzelf. Maar Jeroen, met 2:1 win je deze ronde, hahaha
bigSmile

Ga je op bezoek in het Aviodrome...?
Zoek onze vitrine ook even op!